_ Amsterdam Centrumeiland

N 52.349500
O 5.014528

Voor de tender Centrumeiland kavel 14-01 hebben wij het concept Elements ontwikkelt. Het project is geheel circulair opgezet en in staat om met verandering om te gaan. Om te bewegen. Door de dag, de seizoenen, de jaren. Op de technische niveaus van ons gebouw (van site naar structure, skin, services, space-plan tot stuff). Maar vooral om te veranderen voor en door de bewoners. Elements behelst de meest pure vorm van circulariteit: het gebouw kan adaptief veranderen, zoals een organisme dat kan. Circulariteit is duidelijk afleesbaar in ons gebouw.

Omschrijving: De bewoners van het gebouw gaan daar actief aan meedoen. Ze vormen een onderdeel van het organische, klimaat adaptieve gebouw en kunnen van invloed zijn op de mate waarin de elementen in het organisme, inclusief hun eigen woonomgeving, worden toegelaten. Omgaan met een veranderend klimaat is niet alleen een fysieke opgave, maar zeker ook een sociaal, mentale uitdaging. En die zijn we hier aangegaan. We maken een gebouw waar mensen zullen meemaken hoe het is om veel bewuster en actiever met de elementen om te gaan. Dé plek van betekenis op Centrumeiland als entree van het nieuwe eiland, maar ook met een hoge standaard voor de rest van het gebied

Partners: DOOR Architecten, Janssen de Jong Projectontwikkeling, Smartland Landscape Architect, Urban Climate Architects, PVJT, Buro Loo, IMD raadgevend ingenieurs.

Tramkade 26 (2e etage)  |  5122 VB Den Bosch  |  085 7826768  |  info@piqet.nl

Tramkade 26 (2e etage)  |  5122 VB Den Bosch  |  085 7826768  |  info@piqet.nl